zondag 22 april 2018

Wandeling langs Struikelstenen op 4 mei
Voor de vijfde keer organiseert de Werkgroep Struikelstenen Oss een wandeltocht langs een aantal van de Struikelstenen, voorafgaand aan de dodenherdenking. Vrijdag 4 mei vindt een wandeltocht plaats langs een deel van de Struikelstenen in Oss. De zuidelijke route gaat langs alle Struikelstenen ten zuiden van het spoor in Oss. De wandeltocht is zo gepland dat deze eindigt bij het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg. De wandeling zal op tijd beƫindigd zijn om deel te kunnen nemen aan de dodenherdenking. Dit jaar gaat de wandelroute langs 63 Struikelstenen op vijftien adressen.

Dit jaar volgen we de route 4 uit het boek “Stilstaan bij de Struikelstenen in Oss” met uitzondering van  twee adressen, die vorig jaar zijn aangedaan: Kromstraat 2 en Kortfoortstraat t/o 124 (voorheen nr. 195).


De route:
Uiterlijk 17:30 uur vertrekt de wandeltocht vanaf Mgr. van den Boerpark 6. Vervolgens lopen we via de Molenstraat (143), de Floraliastraat (3, 23, 49, 56 en 65) door de Rozenstraat (29) naar de Ridderstraat (58, 38, 27, 29 en 41). Het laatste stuk van de wandeling is door de Kortfoortstraat (46) en de Hescheweg (22) naar het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg (aankomst daar 18:45 uur).
Aansluitend begint de dodenherdenking bij het oorlogsmonument om 19:00 uur.

N.b. Vooral voor oudere deelnemers wordt een beperkt aantal stoelen gereserveerd bij het oorlogsmonument.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten